我的中心
 
搜索


[養生] 燥底都啱飲!❤ 田野君益滴雞精。補而不峻 ❤

已有 7243 次閱讀 2019-8-15 23:49 |個人分類:護膚


成日夜瞓同唔夠瞓,無形中對身體構成好大影響,加上日常工作繁忙,生活壓力大,個人變得又攰又燥火!不過就算幾燥都好,攝取營養同適當時候都要補補身~

唔少人都會飲用滴雞精補身,有D係好補,不過對於本身燥熱的朋友,飲左可能會燥上加燥。早陣子朋友就介紹我飲田野君益滴雞精,這款雞精中藥材基底不熱不燥,補而不峻,所以燥熱體質也可以飲用,的確是補身恩物呢~


君益滴雞精的主要成分田野放牧雞、西洋蔘、茯苓、白朮、甘草,提供九種人體必需胺基酸及豐富的膠原蛋白,同時有效補脾益肺補元氣,燥濕利水促進新陳代謝,提升腦部機能及免疫力,更有助提升創傷癒合效率。

君益滴雞精特別適合面對考試的學生,生活壓力大的上班族及老年人。加上佢可以健脾利濕,調整消化系統並將身體濕氣排除,身體只要沒有濕氣,人都更精神不易攰。


君益滴雞精在台灣生產,並於下列SGS測試報告均取得合格:
田野放牧雞藥檢
常溫包裝袋塑化劑測試
常溫包裝袋重金屬測試
君益中藥材殘餘農藥測試
君益中藥材重金屬測試

大家飲用時更加安心,每包的卡路里不到17,
飲後不致肥,相信不少女生都很關注這一點吧!

飲用前加熱效果會更好,而我就用最簡單的方法,將整包田野君益滴雞精放於熱水中,隔水加熱3分鐘,很快就可以享用到香濃的滴雞精喇~


田野君益滴雞精味道香濃,好有雞味,飲落有藥材味和香濃雞湯味,簡單講就係雞湯,但完全去油咁,唔會肥膩~ 好好飲!


飲用過後,個人暖笠笠,
唔會成日覺得手腳冰凍,
但卻不會覺得燥熱,呢一點真係好好!

可能血液循環好左,冇咁水腫,
而且都冇之前咁攰,更加精神~

雖然我仲未有小朋友,
不過呢一款滴雞精適合大部份人,
孕期中或者生完BB都啱飲。

而嬰兒、發燒、發炎者、支鏈有機酸尿症(例如楓糖尿症)患者就應避免食用了。


無論工作有多忙,都要勤於補身養氣,先有精神拼搏架!
有好多朋友早幾日都係BB展入左貨,如果大家有興趣了解更多,可以留意以下網站:

田野滴雞精香港代理:Good4U 生活百貨
IG: @good4u_hk

#田野 #田野滴雞精 #田野君益滴雞精 #滴雞精 #補健 #補身#補元氣 #chickenessence

想看到更多即時分享,可以到facebook page讚好呢!
請多多支持吧~送禮不定期進行中~~



歡迎聯絡:
chiupurple@gmail.com
dahlia_purple@hotmail.com

YOUTUBE
Style-Tips.com:http://style-tips.com/blog/purplechiu


是次產品及產品資料由品牌提供,本文章所發表的全部內容均屬個人意見及真心感受,並不代表該品牌之言論及立場。如需協助或希望獲得更多有關產品資訊,請直接聯絡該品牌查詢或∕和尋求相關專業意見。如從而引起任何損失或法律糾紛,本人概不負責。



我試過

我見過

我聽過

我買過

我用過

Like

評論 (0 個評論)

facelist 私人留言

你需要登入後才可以評論 登入 | 註冊