誠邀20位beautylife.hk會員試用ItʼS SKIN花妍細胞鎖水活肌系列

 

 

我的中心
 
搜索

(轉載)<Bicelle B5 Gel> 低價入手攻略

熱度 2已有 1609 次閱讀 2017-4-28 14:42 |個人分類:護膚




急不及待,試咗之前買Beauty Box裡面包嗰支Bicelle B5 Gel,其實都有好多blogger介紹過,話佢有幾好用、幾保濕、幾鎖水,一路都心思思想買嚟試,但係礙於佢價錢真係唔平,要成4百幾蚊一支,所以遲遲都未帶佢返屋企,點知無意中見到Neo Derm Beauty 10月號Beauty Box包咗佢,價錢只係$120重要連埋其他sample,梗係諗都唔洗諗,即刻訂番set嚟試下先啦!

全效維他命B5補濕精華小資料
包裝:滴管樽狀
容量:30ML
質地:水狀
產地:美國
正價價錢:HK$420.0

官方資料
◎成分 - 透明質酸、維他命B5、綠茶精華、甘油、活胜肽、積雪華

◎功效 - 迅速注入1000倍水分至肌膚底層、減退幼紋、乾紋,回復水盈細滑、鎖緊水分於肌膚底層,持久保濕。



用後感覺
◎未開前確實係充滿期待,始終大家都推佢推得好行,我自己本身係混合性偏乾皮膚,加上天氣都開始轉涼,所以都好想搵隻"保濕又鎖水"嘅精華,遲不宜遲,即刻試下佢效果有幾好先?

◎打開揼咗兩揼,就有手掌嘅份量,質地好水唔似一般精華咁杰身,搽上面+頸按摩再輕拍至吸收,佢都幾親膚同幾易吸收,搽完感覺就有層薄cover住,但就唔會話有黏膩感嘅。

◎佢嘅效果真係唔錯,做到即時保水效果,最正係佢keep到鎖水,初時我都無為意嘅,直到第二朝起身塊面仍然水潤,唯一美中不足係,佢個味道怪怪,有啲剌鼻嘅臭味,真係令人有啲抗拒,我印象中佢係"無色、無味"先啱,所以我上網search下資料,發覺有用家同我情況一樣,話懷疑係買到假貨/過期貨。

◎我自己就覺得,買到假貨嘅可能性就比較低,因為我係經Neo Derm Beauty直購送貨,反而我就擔心產品嘅有效期多啲,所以我喺facebook同佢地聯絡,您好,我早前收到BEAUTY BOX,尋日先開嚟用,我上網睇介紹,支B5 GEL唔係無色無味? 點解我嗰支B5 GEL會有臭味? 一心想了解清楚究竟係邊part出現問題?之後得到佢地回覆:你好,B5 Gel係純天然及冇任何香料加工,並且B5 Gel內含植物成份,以致有這種氣味。可以放心使用:) 謝謝 既然佢地reply得ok無問題,我都會放心用埋去,不過陣味真係有啲難頂,我自己就唔係咁接受,用完都唔會再回購,若果有興趣買嘅朋友仔,建議大家可以親身試下個味先再作決定。

轉載至:http://littlehibeautychannel.blogspot.hk/2015/10/bicelle-hydra-b5-gel_15.html


我試過

我見過

我聽過

我買過

我用過
2

Like

剛表態過的朋友 (2 人)

  • Like

    匿名

    Like

  • Like

    匿名

    Like

發表評論 評論 (2 個評論)

回復 kleelee 2017-4-29 09:27
nice
回復 HO_RURU 2017-5-2 09:28
NICE