誠邀20位beautylife.hk會員試用一款Biocos鮮維C高濃縮膠原面膜系列

 

 

我的中心
 
搜索

<美味>~ 超級好味既鰻魚飯@東京食堂~*

熱度 3已有 354 次閱讀 2018-5-16 12:15 |個人分類:飲飲食食



聽朋友講尖沙咀有間隠世食店, 專門食好味鰻魚飯既
而且價錢仲一啲都唔貴
平時只係六十零蚊就有交易
所以上二星期就請朋友帶我去食了~~嘻嘻~
 

 

原來隠世食店真係非常之隠敝, 要係大街度穿小巷入, 不過一入到去, 就別有洞天了!!!

 

小店名叫- 東京食堂, 食物選擇唔多唔少, 不過來親呢度既人都會叫鰻魚飯!
餐廳店主和STAFF都非常NICE
整餐飯除左介紹餐廳, 仲有同你開吓玩笑
覺得係度食飯開心又美味!


由於呢度無熱飲, 所以就叫左杯透心涼既蜂蜜梳打, 感覺好清新又透心涼!爽!



來到主角了, 係鰻魚飯定飯, 分別有鰻魚飯, 面鼓湯,  白飯(有飯素係上面)

鰻魚果然名不虛傳!!! STAFF 話佢地不計成本, 係用上左日本星鰻, 口感果然不錯!!
魚肉結實得來又有彈性!!! 而且一啲骨絲都冇, 亦都冇腥味呢~

燒到剛好火喉就送上客人枱上, 少少焦香再加上燒汁, 一啖將燒到微焦既魚皮連魚肉放在咀裡, 嘩,不得之了, 好好味呀!!!


  
其它配角都做得好好, 面鼓湯好夠味但又唔會太咸太重味精, 白飯同上日本珍珠米, 粒粒珍珠


最後忍唔住叫左我最中意既芥苿八爪魚- 又係好好好食! 估唔到魚生類都咁新鮮, 
八爪魚咬落去好爽彈呀!!! 就好似啱啱新鮮切出來咁, 再加上刺激味蕾既芥苿, 一碟比我掃光光了~


 
東京食堂
尖沙咀柯士甸路15A柯士甸大廈地下D舖


我試過

我見過

我聽過

我買過

我用過
3

Like

剛表態過的朋友 (3 人)

發表評論 評論 (2 個評論)

回復 HO_RURU 2018-5-16 12:31
YUMMY
回復 MR.MOON 2018-5-16 12:56
NICE

facelist 私人留言

你需要登入後才可以評論 登入 | 註冊