我的中心
 
搜索

注意頭皮健康~~頭皮treatment@Hair fusion

已有 48 次閱讀 2020-1-3 14:50 |個人分類:美甲/ 頭髮|關鍵詞:旺角, 護髮, 頭皮護理, treatment, Hair Fusion, Salon, 髮型屋, 旺角髮型屋, 理髮店, HK Salon


有冇發覺個頭,點解洗咗頭,間唔中會感覺好痕?好易起油?生頭瘡?嚴重者甚至會脫髪呢?

有可能係因為頭皮或者髪根問題,導至問題所在!

小妹之前都唔知,但自從聖誕前,去咗Hair Fusion度做咗個頭皮treatment,我先知,原來我嘅頭皮會係咁!


先讚一讚,呢度服務好貼心,一座低,怕您餓親,有小吃給您吃!正巧放工時間,肚子有點打鼓,treatment前,先吃點東西吧!


然後今天的治療師就過來解釋吓今天做咩treatment同而家要做d咩啦!

佢先為我用呢部機,照照個頭皮,睇吓有冇咩問題先!


比定少少心理準備你哋先!以下d頭皮相有少少嘔心的!

估唔到我日日洗頭,都可以咁dirty!!!!好嘔心!睇吓d痴住係髪根嘅油脂,黃色嗰d係油嚟ga!頭皮紅紅哋嗰d係有少少敏感,不過治療師話我算乾淨,唔算嚴重gala,佢話見過有d客戶仲厲害過我幾倍以上都有呢!


咁睇完頭皮,treatment就直式開始啦!

先落一d淨化頭皮的精華落去,作去角質同淨化之用!


之後就開蒸氣,等頭皮擴張,等淨化功能,更有效果!大約蒸15分鐘左右啦!


之後就去沖水及再按一按頭,再敷10分鐘,等精華再激滲入頭皮!

洗淨後,再放入其他精華,作補給之用!


放入精華後,還要好似皮膚咁,用導入機導入精華呢!


然之後就吹乾頭,成個treatment就攪掂啦,全個treatment大約1小時左右完成!

再去照一照,睇吓做完treatment後,頭皮有何改善先!

真係比之前乾淨咗喎,至少冇咗之前的油脂同d黃色油,真係少咗!冇之前咁明顯!


治療師話,以我頭皮狀況嚟睇,呢d treatment大約4個月左右,做一次當深層清潔就已好足夠了!

佢仲好貼心咁叫我,洗頭要洗多少少頭背,因為佢話我嗰度比較多敏感位置,同用護髪素時,不要搽埋頭皮,只搽髪根就足夠了!因為如果沖洗唔乾淨,好易令毛孔阻塞同令髪根起油脂,就係咁樣嚟gala!


真係好欣賞佢咁貼心嘅提示!仲幫我吹到個頭靚靚先走呢!

攪到我新年前,都想去呢度整吓個七頭tim 

Hair fusion @ Elite Hair Group
地址:旺角亞皆老街24至26號東方大廈4樓全層
查詢及預約:(852) 2363 3573


以上產品及產品資訊,全部由品牌提供


我試過

我見過

我聽過

我買過

我用過

Like

評論 (0 個評論)

facelist 私人留言

你需要登入後才可以評論 登入 | 註冊